نمودار قیف مدرن
۱- پیش آگاهی
در این مرحله، قبلاً هیچ تماسی از طرف مصرف کننده با نام تجاری شما صورت نگرفته است.
۲- اطلاع
شما می توانید مردم را از نام تجاری خود آگاه سازید! این آگاهی را می توان در قالب پیام، بصورت دهان به دهان انتقال داد.
دلیلی برای خرید
در لحظه ای که مصرف کننده به خرید محصول فکر می کند می تواند با یک رویداد همچون تغییر شرایط، افزایش پرداخت، نیاز به محصول، یا حتی پیام خاص تبلیغاتی همراه باشد.
۳- تحقیق و آشنایی
در این مرحله، مشتری بالقوه متوجه شده است که به محصول یا رقبای شما نیاز دارد! به احتمال زیاد آنها شروع به بررسی و تحقیق می کنند! آنها با استفاده از اینترنت، به بررسی ویژگی ها، مقایسه ذهنی، نظر دیگران و … به تحقیق در مورد جزئیات محصول شما خواهند پرداخت. این مرحله از فرآیند بسته به ارزش محصول می تواند طولانی و یا کوتاه مدت باشد. – بعید است مردم زمان زیادی را برای تحقیق در مورد خرید حبوبات صرف کنند.
۴- گزینه ها و لیست کوتاه
تصمیم خرید ممکن است در قالب لیست نوشته شده باشد و یا در bookmark وب سایت ذخیره شود.
۵- توجه
به احتمال زیاد، تصمیمِ نهایی خرید، حاصلِ تست محصول قبل از خرید، نظر دیگران (کسانی که قبلاَ این محصول را خریداری کرده/ نکرده اند) خواهد بود.
۶- تصمیم گیری و خرید
تصمیم نهایی در مورد نام تجاری و محصول. و اینکه آیا توان خرید محصول را دارد یا خیر؛ در این مرحله اتفاق می افتد.
۷- سفیران و یا تخریب کنندگان برند
هنگامی که مصرف کننده محصولی را خریداری کرد، به سرعت در مورد آن نظر خواهد داد. هزینه های پنهان آن چقدر است؟ آیا به راحتی خراشیده می شود؟ آیا مصرف بنزین بالایی دارد؟ آیا به سرعت فاسد می شود؟ نظر مثبت/ منفی آنها به سرعت و دهان به دهان به دیگران منتقل خواهد شد. این فرآیند از طریق اینترنت بسیار سریع گسترش می یابد.
۸- قصد خرید مجدد
این یک واقعیت است که مشتریان موجود به میزان قابل توجهی ساده تر از مشتریان بالقوه خرید می کنند پس می بایست در ترسیم چشم انداز و استراتژی بازاریابی آنها را به خوبی در نظر داشت. در آینده ممکن است شما محصول تان را ارتقا داده و یا تغییراتی در آن ایجاد کنید، اولین احتمال خرید از سمت مشتریانِ موجود است. اگر آنها از خرید خود راضی بوده باشند به احتمال قوی باز هم از شما خرید خواهند کرد.
مجادله با مشتری، شلیکی است به قلب کسب و کار خود.